Om mig

InTime solutions startades 2013 av mig Kristoffer Karlsson. Jag är född 1982 i Hejde på Gotland och bor sedan 2008 i Obbola utanför Umeå, tillsammans med min familj. Jag brinner för det breda begreppet logistikutveckling. En väl utvecklad logistik ger en hållbar effektivitet i era affärs- och produktionsprocesser.

Självklart tillhandahåller jag ett matnyttigt nyhetsbrev! som dessutom är kostnadsfritt – registrera dig HÄR. Du får uppdateringar, nyheter, samt matnyttiga logistik- strategi- utvecklings- och effektiviseringstips. Du får även förmånliga erbjudanden från mig. Välkommen!

Jag utvecklar logistiken tillsammans med dig och ditt företag!

Tillsammans skapar vi strategier för effektivitet som genererar hög kundnytta i kombination med låg resursanvändning på ett hållbart sätt, oavsett vilken typ av verksamhet Du bedriver. Jag har hjälpt tredjepartslogistikföretaget iLogistics i Umeå att leverera till en ny spännande marknad med stor potential. Jag har även hjälpt OF bygg och Leader Mittland Plus med logistikutveckling, något som kommer hela samhället till gagn!

Det här är vad jag gör och varför…

Jag tillhandahåller strategi- och utvecklingstjänster inom logistikutveckling och flödesekonomi – även kallat supply chain management, för ökad lönsamhet och större kundnöjdhet på ett hållbart sätt. Du kan läsa mer om flödesekonomi här. Jag utgår från forskning och praktik inom det breda kunskapsområdet logistik, vilket rör flöden av produktion, resurser, tjänster och varor, samt tillhörande flöden av information och kapital. Lägg därtill frågor som rör tidsanvändning, kvalitetssäkra processer och kostnader. Utveckla och förbättra er logistik – det skapar större kundnytta, lägre kostnader och bättre lönsamhet på ett hållbart sätt. Jag riktar mig till tjänsteföretag och tillverkningsföretag.

Jag är även förmedlare av  logistiktjänster och du som driver ett tredjepartslogistikföretag kan kontakta mig för att hitta nya kunder, nya marknader eller för att utveckla befintliga affärsrelationer.

Jag är utbildad inom logistik, företagsekonomi, organisationslära och ledarskap, projektledning, transportledning, transportlära, miljökunskap, och affärsengelska inom Yrkeshögskolan. Mitt examensarbete ”Reducering av ledtid och genomloppstid i processer och flöden” skrev jag 2012 i samverkan med industri- och transportföretaget Grönsaksfabriken. Arbetet utgick dels från deras produktionsanläggning, och dels från den transportverksamhet man bedriver vid Norrmejerier’s anläggning i Umeå. Jag samverkade även med en seniorkonsult från logistikutvecklingsföretaget iTid.

Jag har erfarenhet från kundnära arbete och brinner för det goda mötet mellan funktioner, organisationer och personer. I utvecklingsarbete kan jag använda mitt eget verktyg Supply Chain Analys i fem steg (SCA5) och gärna i kombination med min metod Kingpin-metoden. Lär dig använda Supply Chain Analys i fem steg (SCA5) här och Kingpin-metoden här ! Du är välkommen att höra av dig och berätta hur det går, fråga mig gärna om mina verktyg och metoder!

Låt oss prata logistikutveckling på lunchen!

Tycker du att logistikutveckling är superintressant – då har vi mycket att prata om. Tycker du inte det har vi ännu mer att prata om! Välkommen att boka en lunchträff med mig – jag bjuder två representanter i ledande position från ditt företag på lunch. Låt oss prata logistikutveckling! Boka lunchträff här 

Vi kanske råkar på varandra i föreningslivet? Jag är medlem i Umeå Fabriks- och hantverksförening och nätverket o-fel

2

Exempel på vanliga utvecklingsområden, här hjälper jag till!

– Kassationer av råvara/färdigvara
– För långa ledtider mot kund
– Långa genomloppstider, låg lageromsättningshastighet
– Tidsreduktion i processer och flöden
– Frågor som rör er inre effektivitet
– Lång kundorderledtid (tid från orderläggning till leverans)
– Låg flexibilitet mot kund, svårigheter att ändra prognosstyrda flöden av tjänster och produktion

 

Seniorkonsult

Jag rådfrågar Ulf Pewe, Pewe-Logistik & speditionskonsult AB i frågor som rör transport, spedition och logistikutveckling. Läs mer om Ulf Pewe här.